מעצר ללא צו לאחר ביצוע עבירה פלילית


משטרת ישראל רשאית לעצור כל אזרח ישראלי, ובמקרים מסוימים גם את תושבי הארץ שאינם אזרחים (תיירים ושב"חים). מעצרים אלה בדרך כלל קורים בכדי לבצע חקירה משטרתית ולהוציא מידע מחשוד או מעורב בעבירה. לפי חוק, על המשטרה לבקש צו משפטי לפני ביצוע המעצר ואת אותו צו להציג לעצור לפני ביצוע המעצר. אך לא כל המעצרים מתבצעים באופן הזה, ישנם מעצרים אותם המשטרה תבצע ללא צו מעצר. מעצרים אלה נקראים "מעצר ללא צו" ויש למשטרה מספר סיבות לבצע אותם באופן לגיטימי על פי החוק הישראלי. מה אנחנו צרכים לדעת על מעצרים אלה, ומתי עלינו להתייעץ עם עו"ד פלילי  בנושא זה?


סיבות למעצר ללא צו

ככלל, משטרת ישראל לא תבצע מעצרים ללא צו. גם במקרים בהם ניתנת להם הזכות המלאה, המשטרה תעדיף להימנע. ביצוע מעצר שולל מהעצור חלק מזכויות היסוד שלו, ולכן ברוב המקרים המשטרה תעשה את מה שהיא יכולה כדי להימנע ממעצרים ללא צו. אך ישנם מספר מקרים שבהם המשטרה תפעל מבלי לחכות לצו.המקרה המקרה הראשון בו המשטרה תפעל באופן זה הוא - איום. כאשר אדם מאוים או בסכנת חיים, המשטרה תעצור מיד את הגורם המאיים. מקרה נוסף הוא חשש להימלטות. אדם אשר תחת הליך פלילי בהרבה מקרים לא יכול לעזוב את הארץ. במידה ויש חשש כי אותו אדם מתכנן לברוח, המשטרה תפעל מיד על מנת לעצור אותו. חשוב להבין כי מעצרים אלה קורים רק במידה והעבירה שבוצעה הינה עבירה פלילית.

ביטול / שחרור ממעצר ללא צו

אחת הזכויות הבסיסיות של הנעצר, היא לדעת בגין מה הוא נעצר. המשטרה לא יכולה לעצור אדם ללא סיבה מוצדקת. בעת המעצר עלינו לבקש לדעת בגין מה אנו עצורים. במידה והסיבה לא מוצדקת (איומים, בריחה, עבירה פלילית חמורה), אנחנו נציין זאת ונבקש ליצור קשר עם עורך דין פלילי. לאחר ייעוץ נדע איך להתמודד עם מעצר זה. זכרו, מערכת החוק הישראלית היא מערכת מורכבת, ולא כל אחד יודע להתמודד איתה באופן נכון. בכדי להבטיח את התוצאות הטובות ביותר, עלינו להתייעץ עם עו"ד פלילי שמומחה בתחום.

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

התיישנות רישום פלילי לפי החוק הישראלי.

חוזה עבודה – דברים שעובד שצריך לדעת